Pyszne, zdrowe i bez cukru. Pełne błonnika i magnezu, a na dodatek jedynie z trzech składników. Takie właśnie są te ciasteczka. Choć przepisy wydaje się niemożliwy do zrealizowania to działa, a jego efekty są smakowite. Dzieciaki kochają ciasteczka owsiane z 3 składników.
![ciasteczka owsiane](https://i0.wp.com/www.aniapastuszka.pl/wp-content/uploads/2020/11/ciasta_owsiane_6-7.jpg?resize=683%2C1024&ssl=1)
Banany – podstawa zdrowego podejścia do wypieków
Banany zrobiły furorę jako drugie śniadanie czy dodatek do owsianki. Jednak niektórzy, gdy są zbyt dojrzałe po prostu je wyrzucają, a to ogromne marnotrawstwo! Dojrzałe banany, które mają lekko brązową skórkę, są pyszne i bogate w naturalny cukier i witaminy. Wystarczy wpisać w Google frazę “ride banana recipe”, a wyskoczy nam masa przepisów ze zbyt dojrzałymi bananami. Przedsiębiorczy wegańscy mistrzowie cukiernictwa zaczęli używać ich jako substytutu cukru i tłuszczu, co okazało się strzałem w dziesiątkę. Podobnie jest w przypadku tych ciastek. Choć wydawać by się mogło, że masa będzie za sucha, jest idealna i świetnie formuje się z niej ciasteczka.
![ciastka owsiane 2](https://i0.wp.com/www.aniapastuszka.pl/wp-content/uploads/2020/11/ciasta_owsiane-2.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Ciasteczka owsiane z 3 składników
Jednym z nich są te ciasteczka. To dość popularny przepis, więc nawet już nie pamiętam gdzie i kiedy go znalazłam. Wiem jednak, że pokochaliśmy go wszyscy, a to jak absurdalnie jest zdrowy, do tej pory napawa mnie uśmiechem, gdy ciastkami zajadają się dzieciaki.
![Pieczenie ciastek owsianych](https://i0.wp.com/www.aniapastuszka.pl/wp-content/uploads/2020/11/ciasta_owsiane-5.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Składniki na 5-6 porcjiSkładniki
Przygotowanie