Jeśli lubisz zdrowe sałatki bogate w błonnik i kwasy Omega to coś dla ciebie. Ale, żeby lubić zdrowe i pyszne jedzenie wcale nie musisz być sportowcem, bo ta sałatka, która przypomina paprykarz, posmakuje każdemu wielbicielowi ryb. Dodatek miksu fasolek z ciecierzycą i ryżu sprawia, że jest bardzo sycąca i idealnie nadaje się np. na kolację. Możesz przygotować ją wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce, przez 3-4 dni, jest idealna gdy masz ochotę na coś sycącego i pysznego.
Jaka makrela w puszce jest najlepsza?
Tutaj ponownie odsyłam do czytania etykiet. Makrela makreli nierówna. Wybierz tę, która składa się z mięsa czyli ma na opakowaniu napisane “filet z makreli” a nie np. “makrela”. W makreli są ścinki i skórki, natomiast filet to właściwie samo mięso z ryby. Oczywiście ważne jest to, aby ryba była bez konserwantów. Najsmaczniejsza jest ryba w zalewie z pomidorami.
![sałatka z makreli](https://i0.wp.com/www.aniapastuszka.pl/wp-content/uploads/2020/12/salatkazmakreli-2.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
W prostocie siła
Taka sałatka to właściwie kilka składników. Warto wybierać proste i wartościowe dania, których przygotowanie nie zajmie Ci połowy dnia. To idealny pomysł dla zabieganych. Oczywiście jeśli np. zostanie Ci trochę ryżu z wczorajszego obiadu użyj go do sałatki, co jeszcze przyśpieszy jej przygotowanie.
Składniki
Przygotowanie