Pyszna lemoniada w nowej, truskawkowej wersji! Jednocześnie orzeźwiająca, słodka, kwaśna i niesamowicie truskawkowa. Idealna na lato i upały. Przygotuj ją już dziś.
Przepis na lemoniadę
Jeśli znudził Ci się cytrynowy klasyk sięgnij po truskawkową lemoniadę z nutą cytryny. Jest pyszna. Wystarczy, że zmiksujesz kilka truskawek na pure z dodatkiem soku z cytryny – jest konieczny, bo dzięki niemu lemoniada zachowa swoj śliczny, czerwony kolor. Zaręczam Ci polubią ją i duzi i mali.
Jak zrobić syrop cukrowy
Zwykle cukier nie rozpuszcza się za dobrze, przez co lemoniada jest niesmaczna i nieprzyjemnie chrupie. Ale mam na to sposób – syrop cukrowy. Właśnie syropu zamiast cukru dodaje się do lemoniady w restauracjach. Może dla niektórych zabrzmi to zagadkowo, ale syrop cukrowy to zwyczajny, biały cukier rozpuszczony we wrzątku w proporcji 1:1. Tylko tyle i aż tyle. Lecz dzięki rozpuszczonemu wcześniej cukrowi lemoniada nie chrupie i jest idealnie słodka w całym kubku. Płynna konsystencja słodzika pozwala ci też regulować poziom słodkości napoju, a z doświadczenia wiem, że dzieciaki lubią słodszą lemoniadę niż dorośli.
na 300 ml Składniki
Przygotowanie