Przepyszne dyniowe pancakes w neonowo pomarańczowym kolorze to coś czego Ci bezwzględnie potrzeba tej jesieni. Właśnie zjadałam połowę tej porcji i powiem Ci, że dawno nie jadałam czegoś równie pysznego. Dynia i mięciutkie, delikatne jak puszek placuszki z kiwi i bananem… Oj! To coś cudownego. Na dodatek przepis jest banalnie prosty, więc zrobi go każdy. Nawet ten, kto nie umie gotować.
![dyniowe pancakes przepis](https://i0.wp.com/www.aniapastuszka.pl/wp-content/uploads/2021/09/dyniowe_pancakes-4.jpg?resize=536%2C804&ssl=1)
Dyniowe pancakes
Do dyniowych pancakes będzie Ci potrzebne dyniowe pure. Myślę, że najsłodsza i najsmaczniejsza dynia to dynia odmiany hokkaido. Podobnie do innych dyń piecze się około godziny, ale ma zdecydowanie bardziej pomarańczowy, słodszy i bardziej zwarty miąższ. Dzięki temu dania z dyni hokkaido są intensywnie pomarańczowe. Wydaje mi się, że warto zwrócić uwagę na fakt, że je się także oczami. Niewątpliwie dynia hokaido jest skarbem jesieni. Właściwie to możesz z niej przygotować dosłownie wszystko i postaram Ci się to udowodnić w tygodniu dyniowym na AniaPastuszka.pl. Od dziś codziennie na mojej stronie znajdziesz nowy przepis z dynią w roli głównej.
![placuszki z dyni](https://i0.wp.com/www.aniapastuszka.pl/wp-content/uploads/2021/09/dyniowe_pancakes-9.jpg?resize=536%2C804&ssl=1)
dodatkowo:Składniki
Przygotowanie