Oto cake pops – ciasteczkowe lizaki albo czekoladki. Moje nie mają patyczków, bo akurat nie miałam ich pod ręką, ale Ty masz pełną dowolność jeśli chodzi o dekorację. Ten przepis to jeden z ulubionych dziecięcych deserów. Z pewnością jeśli nie wiesz co zrobić z resztek suchego ciasta – to wspaniały pomysł na jego wykorzystanie.
Cake pops – ciasteczkowe czekoladki lub lizaki
Zdziwiłam się dziś, gdy za oknem około osiemnastej zrobiło się już ciemno. Długo byłam pewna, że spokojnie zdążę zrobić zdjęcia czekoladowym cake pops w dziennym świetle. Jednak, gdy sięgnęłam po aparat za oknem było już ciemno. Dzięki temu uzmysłowiłam się, że jesień przybyła znienacka. A ja gdy jest zimno, zwykle częściej mam ochotę na coś słodkiego. Jeśli i Ty masz podobnie, mam dla Ciebie świetny pomysł na wykorzystanie resztek ciasta. Użyj ich do zrobienia tostów francuskich lub właśnie ciasteczkowych czekoladek.
![cake pops](https://i0.wp.com/www.aniapastuszka.pl/wp-content/uploads/2021/09/cakepoops-9-1.jpg?resize=536%2C804&ssl=1)
Czekoladowe cake pops
Ciasteczkowe pralinki cake pops są mięsiste, mięciutkie, kremowe i naprawdę smakowite. Dodaj do nich kruszone orzechy, kawałki czekolady, kolorową posypkę czy liofilizowane owoce. Ze względu na fakt, że to deser, który zrobisz i zjesz szybko, masz pełną dowolność jeśli chodzi o dodatki. Możesz nawet otoczyć ciastem świeże owoce. Pralinki będą dzięki temu jeszcze bardziej orzeźwiające. Niewątpliwie ten przepis jest tak prosty, że możesz zrobić je z dziećmi. Dzieciaki uwielbiają czekoladę i dekorowanie deserów – może to dobry pomysł na najbliższy weekend?
![cake pops](https://i0.wp.com/www.aniapastuszka.pl/wp-content/uploads/2021/09/cakepoops-6.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Składniki
Przygotowanie