Zupa krem z pomidorów z jabłkami to moja kolejna, nietypowa propozycja na wykorzystanie jabłek. Jest kremowa, bardzo aromatyczna, lekko kwaśna, a równocześnie słodka i intensywnie pomidorowa. Oto przepis który łączy w sobie odrobinę finezji i prostotę. Przepis, którym wyleczysz jesienną chandrę.
Zupa krem z pomidorów z jabłkami
Moja zupa krem z pomidorów z jabłkami to słodko-kwaśne połączenie warzyw i owoców z miodem, tymiankiem, śmietanką i chrupiącymi, serowymi grzankami. Chciałam przygotować w tygodniu jabłkowym coś co nie będzie szarlotką, a równocześnie zjedzą to moje dzieci. Z uwagi na fakt, że najbardziej lubię przepisy, które robi się szybko i maksymalnie wykorzystuje się w nich potencjał produktów, postanowiłam, że będzie to zupa. Pieczone warzywa bez wątpienia to mój ulubiony patent na robienie niezwykłych dań ze zwyczajnych składników. Dzięki pieczeniu smak warzyw i owoców jest bardziej intensywny. Dlatego pieczone warzywa, to wspaniała, bogata w smaki baza do różnych dań, również tego. Na zakończenie dodam, że podobą zupę możesz przygotwać np. z gruszkami. Zamień jabłka na gruszki, a tymianek na rozmaryn i ciesz się nowym wariantem dania. Bez wątpienia w kuchni nie może być nudno!
![Zupa krem z pomidorów z jabłkami](https://i0.wp.com/www.aniapastuszka.pl/wp-content/uploads/2021/11/zupakrempomidorowojablkowa-5.jpg?resize=536%2C804&ssl=1)
na 4-5 porcji Zupa: Grzanki serowe:Składniki
Przygotowanie
![zupa krem z pomidorów z grzankami](https://i0.wp.com/www.aniapastuszka.pl/wp-content/uploads/2021/11/zupakrempomidorowojablkowa-6.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)